Schapenkaas en Geitenkaas

Gestam heeft een grote variëteit aan koemelkkazen. Niet alle lekkere kazen zijn echter noodzakelijkerwijs gemaakt van koemelk. Deze stelling word met verve onderstreept door twee van onze Noord-Hollandse leveranciers van kwaliteitskaas, Westfriesedijk en Klaver. Deze producenten maken heerlijke kazen van schapen- en geitenmelk.

Schapenkaas

Schapenkaas

Mild en romig op jonge leeftijd, maar als oude kaas ook sterk, karaktervol, en – vooruit – uitgesproken ‘schaapachtig’: schapenkaas is een heerlijke 50+ kaas voor vele smaakvoorkeuren. Bovendien is schapenkaas een bron van Omega 3, vitamine D en calcium. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is wordt deze kaas ook nog geproduceerd in een ongekende idylle in de kop van Noord-Holland.

Westfriesedijk

Westfriesedijk

Nico en Irma Verduin van de Westfiesedijk hebben sinds 2001 een melkschapenbedrijf dat op maatschappelijk verantwoorde manier schapenkaas van hoge kwaliteit produceert en dat dan op een moderne en rendabele manier. Het bedrijf beslaat 26 hectare grasland, waarvan 20 hectare natuurgebied met een verscheidenheid aan broedvogels: dat graast toch net even lekkerder voor hun 700 rasmelkschapen.

Geitenkaas

Ongekend romig, zacht en zuiver: jonge geitenkaas is een fluwelen streling voor de tong. Bijzonder licht verteerbaar, dus ideaal voor consumptie op ieder moment van de dag. Een beetje bleek? Dat komt doordat geiten alle caroteen (natuurlijke kleurstof) omzetten in vitamine A – een zeer gezond kaasje dus!

Klaver Kaas

De 2100 geiten van Klaver worden in de knisperfrisgroene Noord-Hollandse weiden optimaal verzorgd. Ze krijgen eerlijke voeding en worden tweemaal per dag gemolken. En dat proef je terug in de elegante smaak van jonge geitenkaas. Heeft u een voorkeur voor robuust, sterk en intens? We laten de 50+ geitenkazen van 5 of 10 kilo met alle liefde nog even doorrijpen op onze planken.