Specialiteiten

Naast de ‘big three’ van Gestam (Edam, Gouda, Mimolette), hebben wij ook verschillende heerlijke specialiteiten in ons assortiment: Of het nu gaat om kruiden-, boeren- of geitenkaas: Gestam heeft het in huis. De kruidenkazen leveren wij als wielen van 4.5 kilo en als folieblokken. Onze 5 kilo geiten- en schapenkaas zijn prachtig puur en mild en zijn met toewijding vervaardigd door Noord-Hollandse fabrikanten.

Ongepasteuriseerde boerenkaas is een ander pronkstuk uit onze collectie. Geproduceerd door Koopman, beschikbaar in wielen van 13 kg. En last but not least: onze anderhalf jaar gerijpte Proosdijkaas. In zwarte coating, 10 kilo puur karakter. Nederlandse parmezaan, wordt gefluisterd.

Kruidenkaas

Mild, romig en puur: het kenmerk van veel mooie Noord-Hollandse kazen in ons assortiment. Het is echter heus geen heiligschennis om hier wat pit aan toe te voegen.

Schaap & Geit

Ongekend romig, zacht en zuiver: jonge geitenkaas is een fluwelen streling voor de tong. De 2100 geiten van Klaver worden in de knisperfrisgroene Noord-Hollandse weiden optimaal verzorgd.

Boerenkaas

Puur, ongepasteuriseerd en met de hand gemaakt: dat is boerenkaas. Smaakvoller en pittiger dan fabriekskaas doordat enzymen actief blijven in de kaas. Geen massaproductie maar traditionele toewijding die resulteert in een smaak die in de gastronomie alom op waarde wordt geschat. Beschikbaar bij Gestam in wielen van ongeveer 12 kilo en leverbaar op alle leeftijden.

Proosdij

Proosdij

Nederlandse parmezaan. Eigenzinnige kaas. Niet gezellig geel, rood of oranje, maar zwart. Niet mild en romig, maar oud – met kleine zoutkristallen erin. Heerlijk over de pasta of op een kaasplankje of eigenlijk gewoon altijd en overal; alsof deze stoere kaas zich daar iets van aantrekt.